Köksbord furu

Furu är tillsammans med Alm och Ek väldigt ett väldigt populärt träslag för möbelsnickerier och framförallt bord där dess yta ger borden deras karakteristiska drag. Populära bord att inreda med i trähus för att få en enhetlig känsla på både hus och möbler.

Om träslaget Furu.

Furu är namnet på virke från trädet tall, furu är ett populärt träslag i Sverige dels för dess egenskaper men även för att vi har god tillgång av tallskog. Normala användningsområden för furu är till pappersmassa, inredning, möbelvirke samt till hus och byggnation. Furu som innehåller mycket kåda (kärnfuru) motverkar röta och används för finare snickeri till möbler och fönster. Färsk furu är ljus till färgen men mörknar över tid då det utsätts för ljus om man vill motverka detta så kan man lackera sitt furubord med en klarlack som stänger ute solljuset och bevarar den ljusa original furu färgen.

 

Köksbord Furu

köksbord i furu
Köksbord i furu 995:-

Längd: 150 cm
Bredd: 80 cm
Höjd: 72 cm

Köksbord i impregnerad furu, ett charmigt bord i svenskt kärnfuru av klassiskt snitt. Passar lika bra som ett utebord som inne i matrummet, bordet går att få med extra inläggsskivor för att öka på dess längs och ge fler sittplatser.

Du köper det här!

 

matbord i furu
Matbord i Furu 5795:-

Längd: 200 cm
Bredd: 100 cm
Höjd: 76 cm
Skivans tjocklek: 4,5 cm

Du köper det här!

Snyggt köksbord i furu. Ett rejält matbord i klassisk stil som ger plats åt hela familjen och extra gäster. Bordet har en klassisk stil kombinerat med aningen sliten vintage vilket gör det väldigt snyggt och passande tillsammans med övriga möbler i liknande stil. Tillverkat i rejäl och hållbar furu, underredet är vitlackat och har även det en patina som ger en matchande vintage känsla.