Lantligt köksbord

Lantligt matbord

 

vintage köksbord matbord bordsskiva av trä
Snyggt vintage matbord skivor av grov återvunnen furu. Med sin grova look passar detta bord utmärkt för dig som inreder både i New England och lantlig stil.

Pris: 6690 :-

Köp det här!

lantligt köksbord
Snyggt slitet bord i vitmålad Furu

Pris: 7000 :-

Köp det här!

rustikt matbord köksbord
Snyggt köksbord i grov lantlig / rustik stil med stomme i svart järn.

Pris: 12995 :-

Köp det här!

lantligt köksbord shabby chic
Lantligt vitt köksbord i Shabby chic stil.

Pris: 8590 :-

Köp det här!

matbord i shabby chic stil
Lantligt matbord i shabby chic stil. Längd 200 cm, Bredd 101 cm, Höjd 77 cm. Vikt 53 kg. Vintage charm i Shabby Chic stil, finish av trä med Zink inslag.

Pris: 8590 :-

Köp det här!

rustikt matbord i järn och trä
Rustikt matbord med underrede i järn

Pris: 5990:-

Köp det här!

köksbord shabby chic lantlig känsla
Rejält köksbord i Shabby Chic stil. Snyggt matbord i sliten vintage look för dig som inreder ditt kök och hem i lantlig stil. Längd 151 cm, Bredd 91cm, Höjd 77cm, Vikt 37 Kg.

Pris: 6990 :-

Köp det här!

rustikt matbord i alm
Rustikt matbord i alm.

Pris: 10990 :-

Köp det här!

lantligt köksbord
Snyggt designer köksbord i patinerad trä med målad bordsskiva.

Pris: 5195 :-

Köp det här!

 

Skötselråd för ett lantligt köksbord

Att sköta ett lantligt köksbord: Trä är ett levande material som reagerar och påverkas av fukt, fukten kan ibland göra så att det bildas sprickor i möbler som är tillverkade av trä dock sker detta bara ytligt och påverkar inte möblernas hållfasthet eller funktion. Vissa träslag som Alm, Ek och Furu är speciellt resistenta mot fukt och röta. I vissa möbler kan man se att kåda tränger fram över tid i “kvistarna”, detta är helt normalt och det är bara att vänta tills kådan bildat små “droppar” och stelnat så faller den bort av sig själv och normalt slitage eller så kan man helt enkelt plocka bort den för hand med.

Möbelskydd

Vi rekommenderar dock att man alltid använder sig av ett möbelskydd om det handlar om möbler man tänkt placera utomhus. Även om utemöbler är väldigt resistenta mot väder och vind så förlänger ett möbelskydd livslängden på möblerna. Vanlig möbelvård som att tvätta av och torka sin möbel förlänger givetvis även det livslängden samt håller bordet, stolen eller vad det nu rör sig om i bättre skick.

Måla om möbler

Över tid så kommer färgen att slitas på möbler, speciellt om de står ute och utsätts för vänder och vind så bryter det ner skyddande skikt i lasyren. En vanlig ommålning löser detta problem och ger bordet ny livslängd. Kom i håg att ta in bordet och låt det torka ordentligt innan du börjar med målningen. Annars kan fukt stängas inne i fibrerna och röta kan lättare uppstå senare.

Tvätta Torka och Förvara

Tvätt och torka av ditt bord, kan låta självklart men glöms ibland bort,en enkel sak som förlänger livet på ditt bord eller utemöbel markant, gör detta regelbundet.  Förvara bordet torrt inomhus över vintern, även om vi i detta fall är ute efter den slitna Shabby Chic eller lantliga stilen så är det ingen mening med att vårt lantliga köksbord slits sönder i förtid, snyggt slitet utan att vara slitet på riktigt är det som gäller!