Runt köksbord

Variationen av runda matbord är såklart stor, även om de har den runda formen gemensamt. Materialen varierar mellan trä, plast, sten men kan även bestå av kombinationer där underrede (ben) är tillverkade i metall och den runda bordsskivan i till exempel marmor.

Praktiskt med ett runt köksbord

Överlag kan man säga att runda bord är praktiska då dom förhållandevis rymmer många gäster utan att vara för skrymmande. Även om det är ett större runt bord så är fördelen att man sitter mer samlat än vid ett traditionellt långsmalt bord där matgästerna kan hamna långt i från varandra i varsin ände. På så sätt är det lättare att hålla en gemenskap med ett samtal vid ett runt bord i stället för att det bildas grupper i olika ändar av bordet. Många runda bord går även att göra större med hjälp av en iläggsskiva vilket medför att fler matgäster får plats att sitta. Det finns även olika ben eller underreden, det mest praktiska för att fritt kunna anpassa antal stolar och gäster är såklart om ben eller underrede är centrerat mitt under bordet.

 

 

runt matbord i ek
Runt matbord stomme i metall skiva i ek.

Pris: 13190 :-

Köp det här!

runt matbord med marmor skiva
Runt matbord med skiva av marmor

Pris: 15887 :-

Köp det här!

runt köksbord i alm
Runt köksbord i Alm

Pris: 13779 :-

Köp det här!

Vitlackerat runt köksbord
Vitt runt köksbord

Pris: 1990 :-

Köp det här!

vitt köksbord runt
Vitt köksbord

Pris: 2495 :-

Köp det här!

svart runt köksbord
Runt svartlackerat köksbord med plats för fyra.

Pris: 2595:-

Köp det här!

Klassisk form i nya modeller

Även om det är en klassisk form så har det kommit många nya snygga modeller av runda köksbord det senaste åren, vilket gör att det känns som ett uppåtgående trend. Detta beror säkert både på det praktiska då många idag bor trångt men även rent stilmässigt att man gärna mjukar upp med runda former i våra hem.

Populära modeller av runt köksbord

runt matbord med marmor skiva
Runt matbord med skiva av marmor

Pris: 15887 :-

Du köper det här!

Det Just nu det hetaste runda köksbordet på marknaden är ett designer bord som kommer fråm OX design, tillverkat med en stomme i rostfritt stål, svart stål eller mässing som tillval och en rund bordsskiva i marmor är detta bord verkligen något i särklass och ett riktigt blickfång.

Tänk på att marmor är en kalksten och kan skadas av syra, för att skydda marmorytan bör man göra en ytbehandling med vax, olja eller vitt vaselin innan bordet börjar användas.