svart köksbord

Svarta köksbord

Det finns många svarta köksbord på marknaden, vilket beror på att en av de stora trenderna inom inredning för tillfället är en färgskala med just svart och vitt. Tidigare såg vi ännu mera av enbart det vita medan man nu märker att många vill bryta av allt det vita och ljusa som är så typisk för oss i Norden med svart för att få in lite mer attityd. Färg och material är ju mycket det som sätter stilen och vilken känsla man vill ha i ett rum, där ett svart bord ofta ger ett elegant och stilrent intryck. Det är ett enkelt sätt att tuffa till ett annars vitt och färglöst kök. Vill man däremot inte att ett svart bord ska ge ett för hårt eller maskulint intryck är det lätt att mjuka upp rummet genom vilka färger och material man väljer på övrig inredning, exempelvis kan en ljus och lite lurvig matta under det svarta bordet vara en fin kontrast.

Precis som köksbord över lag så finns det svarta köksbord i varierande material, så som laminat, linoleum och målat trä. Ofta kombineras en svart bordsskiva med ben/underrede i ofärgat trä eller metall.

En fördel med svarta köksbord är att de över lag inte är lika känsliga som ett vitt eller ljust träbord. Andra fördelar är att svarta bord lätt kan kombineras med många olika typer av stolar, vilka du väljer utifrån stil på bordet samt vilken stil du vill att möblemanget ska ge som helhet. Många väljer matchande svarta stolar i samma material som bordet, men även plaststolar och pinnstolar i svart, grått, vitt är populärt. För en ruffare mer industriell stil bryter man gärna av med stolar i metall i valfri färg. Vill man ha en mer klassisk stil kan man välja en stolskappa eller bara klädd rygg- och sittdyna i ljust tyg medan en klädsel i svart skinnimitation ger en tuffare och mer maskulin känsla.

 

 

svart köksbord i trä

Svart köksbord med extra iläggsskiva.

Du köper det här

Snyggt svart köksbord som är lika praktiskt som det är snyggt. Köksbordet har en medföljande iläggsskiva,  den extra bordsskivan förvaras under bordet när den inte används och lätt kan plockas fram vid behov. Köksbordets snygga lackade yta gör att det passar in i många hem och hus, och kan enkelt matchas med matchande köksstolar i svart.

Bord i svart MDF och faner med iläggsskiva.

Vad är MDF?
MDF är en träfiberskiva som är populär för tillverkning av inredning, vanligt förekommande i kök, garderober, köksskåp, dörrar mm.

Mått
Längd: 180-220 cm
Bredd: 90 cm
Höjd: 76 cm
Iläggsskivans längd: 40 cm
Fri höjd under bordet: 67,5 cm
Utrymme mellan ben kortsida: 68 cm
Utrymme mellan ben långsida: 154 cm

 

Svart matbord
Svart matbord med plats för 4 st matstolar.

Du köper det här!

Svart kvadratiskt matbord med plats för 4st köksstolar.

Ett vackert svart matbord som förenar stil och klass i ett prisvärt paket. Köksbordet har en egen identitet samtidigt som det med fördel kan matchas med andra stilar. De vinklade benen och de subtilt rundade bordsändarna är några av detaljerna som gör matbordet till ett självklart inslag i det stilmedvetna hemmet och köket. Passar utmärkt att kombinera med 4 st svarta eller vita köksstolar.

Material: Svart skiva i MDF

Längd: 120cm
Bredd: 90cm
Höjd: 75cm
Bredd mellan ben långsida, 86 cm
Bredd mellan ben kortsida, 56 cm.

runt svart köksbord
Runt svart köksbord

Du köper det här!

Svart runt köksbord.

Snyggt svart köksbord med rundad bordsskiva i modern skandinavisk design. Matcha gärna med 4 st köksstolar från samma serie i antingen svart eller vitt.  Genomtänkta detaljer som de vinklade benen och stolarnas rundade ryggstöd ger hög stilfaktor medan de ljusa, lugna färgerna bidrar med en luftig och vilsam känsla.
Bord och stolar finns i ett flertal olika utföranden för att du ska kunna hitta en matgrupp som passar in perfekt hemma hos dig.

Kombinera gärna Fagerström bord i svart lack med stolen från samma serie för en stilren matgrupp till ditt kök.

Material

Skiva i MDF och övrig konstruktion i gummiträ.

Mått
Diameter: 110 cm
Höjd: 74 cm